اگر تمایل دارید درباره تمامی دلایل صدای ماشین لباسشویی و صدای پمپ ماشین لباسشویی اطلاعات پیدا کنید با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.

علت صدای زیاد ماشین لباسشویی

دلایل صدای زیاد ماشین لباسشویی و راه های رفع آن

دلایل زیادی وجود دارد که می‌تواند باعث به گوش رسیدن صداهای نامتعارف از ماشین لباسشویی در حین شستشوی لباس‌ها شود. برخی از این دلایل به راحتی توسط کاربر رفع می‌شود اما برای برخی از آنها نیاز به کمک یک تکنسین خواهید داشت. مشکلات فنی ماشین لباسشویی در اکثر مواقع به دلیل فرسودگی و یا استفاده نادرست از دستگاه اتفاق می‌افتد. این مشکلات تنها با تعمیر یا تعویض قعطعه خراب شده برطرف می‌شوند.

تشخیص علت صدای ماشین لباسشویی اغلب بستگی به این دارد که در کدام مرحله دستگاه صدای زیادی تولید میکند، مثلاً علت صدای زیاد ماشین لباسشویی هنگام آبکشی و تخلیه آب می تواند به پمپ تخلیه مربوط باشد.

از مهم‌ترین دلایل بروز صدای زیاد لباسشویی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • وجود اجسام خارجی در دیگ

بررسی محتویات داخل دیگ، اولین کاری است که باید در هنگام شنیدن صداهایی مانند “کلیک” از لباسشویی بکنید. اگر پیش از قرار دادن لباس‌ها در داخل لباسشویی داخل جیب‌ها را چک نکرده باشید و یا از وجود سنجاق، سکه، کلید و دیگر اجسام سخت و فلزی در لباس‌های داخل دیگ مطمئن هستید، احتمالا علت صدای زیاد ماشین لباسشویی شما به این موضوع برمی‌گردد.

در برخی از موارد اجسام سخت از شستشوهای پیشین در لاستیک دور درب لباسشویی و یا در واشر تخلیه گیر می‌کنند و در شستشوهای بعدی باعث سر و صدا در ماشین لباسشویی می‌شوند.

 

علت صدای زیاد لباسشویی

 

  • وجود لباس بیش از حد در داخل دیگ

یکی دیگر از دلایلی که می‌تواند باعث شود صداهای نامتعارفی را در هنگام شستشو از ماشین لباسشویی بشنوید، ریختن لباس در داخل دیگ بیشتر از حد ظرفیت آن است. این مساله می‌تواند باعث کشیده شدن لباس‌ها به درب شیشه‌ای دستگاه کند و صدایی مانند جیر جیر یا «تق تق» تولید شود.

 

  • خرابی پمپ: صدای پمپ تخلیه ماشین لباسشویی ناشی از خرابی آن است

از مهم‌ترین دلایل صدای زیاد ماشین لباسشویی می‌توان به خراب شدن پمپ تخلیه دستگاه اشاره کرد. صدای پمپ تخلیه ماشین لباسشویی هنگام آبکشی و تخلیه آب به گوش میرسد. این قطعه وظیفه پمپاژ آب به داخل دستگاه و خروج آب کثیف داخل لباسشویی را به فاضلاب دارد. در صورتی که این قطعه بر اثر فرسودگی، نوسانات برق و مواردی از این قبیل خراب شود، صدای ناهنجاری از آن شنیده می‌شود که در اکثر مواقع کاربران را نگران می‌کند.

 

برای رفع  صدای پمپ تخلیه ماشین لباسشویی باید پمپ تخلیه را تعویض کنید. تعویض این قطعه حتماً باید توسط یک تکنسین متخصص تعمیر ماشین لباسشویی صورت گیرد.

 

  • خرابی بالشتک لباسشویی

در اکثر ماشین لباسشویی‌ها برای انتقال قدرت موتور از یک قطعه به اسم بالشتک موتور استفاده می‌شود. این بالشتک (یا کوپلینگ)، که دارای 2 شاخک درایو پلاستیکی است، لرزش شاخک‌ها را کمتر کرده و باعث کاهش صدای ماشین لباسشویی می‌شود.

به‌طورکلی بعد از مدت‌زمان طولانی از استفاده ماشین لباسشویی، بالشتک دچار فرسودگی می‌شود. برای رفع این مشکل باید اتاقک ماشین لباسشویی را بردارید تا به قطعه بالشتک لباسشویی دسترسی پیدا کنید.

 

  • خرابی کمک فنر لباسشویی

تمام ماشین لباسشویی‌ها برای جذب ارتعاشات دیگ لباسشویی از کمک فنرهایی استفاده می‌کنند. این کمک فنرها باعث کاهش صدای ماشین لباس شویی در حین شستشو دستگاه می‌شود.

اگر این کمک‌فنرهای دستگاه آسیب ببینند و یا در طول زمان ضعیف شده باشند، باعث ایجاد صدا در دستگاه می‌شوند. برای کاهش صدای ماشین لباسشویی باید کمک‌فنرها را تعویض کنید.

 

  • خرابی تسمه

اکثر ماشین لباسشویی‌های درب از بالا، برای زیرسازی دیگ در زمان چرخش از تسمه استفاده می‌کنند. چهار تسمه در بالای دیگ و هر گوشه اتاقک لباسشویی برای کاهش حرکت دیگ متصل شده است.

البته این تسمه‌ها لاستیکی است و در طول زمان و استفاده از دستگاه کش پیدا می‌کند و آسیب می‌بیند. در صورت آسیب‌دیدگی تسمه در دستگاه، دیگ با اتاقک تماس پیدا می‌کند و باعث ایجاد لرزش ماشین لباسشویی و همچنین و صدای ضربه بلند می‌شود.

 

این مشکل در تسمه‌ها اغلب به دلیل بیش‌ازحد پر کردن لباسشویی و وارد کردن فشار زیاد می‌باشد. درنهایت در صورت بروز چنین مشکلی حتماً هر 4 تسمه دستگاه را تعویض کنید.

 

  • خرابی موتور محرک

برای چک کردن خرابی موتور ماشین لباسشویی، تسمه محرک را از دستگاه جدا کنید و موتور را روشن کنید. اگر لباسشویی همچنان سروصدا داشت، ایراد از موتور است. در چنین شرایطی با تعمیر ماشین لباسشویی این مشکل حل می‌شود؛ اما در بعضی مواقع موتور باید تعویض شود.

 

  • شکستن بلبرینگ

قطعه بلبرینگ دستگاه باعث کاهش صدای ماشین لباسشویی در حین چرخش دیگ داخلی می‌شود. معمولاً به دلیل بار اضافی و ریختن لباس بیش از ظرفیت لباسشویی، استفاده زیاد از دستگاه و به‌خصوص مصرف مواد شوینده نامرغوب موجب آسیب رساندن به بلبرینگ‌های لباسشویی می‌شود.

در صورت شکستن بلبرینگ‌ها، دیگ داخلی ماشین لباسشویی نیز حرکت می‌کند. در صورت بروز این مشکل در بلبرینگ‌ها، تکنسین باید حتماً لاستیک دور درب دیگ ماشین لباسشویی را نیز تعویض کند.

راهنمای استفاده از ماشین لباسشویی

جهت افزایش عمر دستگاه و جلوگیری از صدای زیاد ماشین لباسشویی و صدای پمپ تخلیه ماشین لباسشویی توصیه می‌شود که به صورت اصولی از آن استفاده و نگهداری کنید. نکات زیر می‌تواند شما را در انجام این کار کمک کند:

 

صدای زیاد ماشین لباسشویی

 

  • اولین نکته در مورد راهنمای استفاده از ماشین لباسشویی این است که نباید بیش از اندازه یا خیلی کمتر از حجم ماشین لباسشویی در آن لباس قرار دهید.
  • اگر قصد شستشو حوله حمام را دارید، حتماً به همراه چند حوله کوچک دست و صورت و یا چند تکه لباس کوچک ماشین لباسشویی را روشن کنی تا دیگ کاملا تراز باشد.
  • محل قرار گرفتن ماشین لباسشویی باید بر روی سطحی صاف باشد تا کاملا تراز شود. تراز نبودن ماشین لباسشویی معمولاً در زمان آب‌کشی و چرخش دور تند ماشین لباسشویی بیشتر نمود می‌کند. البته شما می‌توانید با محکم کردن پیچ‌های زیر دستگاه، این مشکل را تا حدی تعدیل کنید.
  • از ریختن عروسک‌های پولیشی، بالش‌های از جنس مصنوعی و به‌خصوص پادری‌های منزل در داخل ماشین لباس شویی اجتناب کنید. پرز این اجسام در صورتی که از فیلتر عبور کرده و به پمپ برسد، باعث خرابی آن میشود و صدای پمپ تخلیه ماشین لباسشویی برای شما آزاردهنده خواهد بود.

منبع : صدای زیاد لباسشویی  تعمیر آنلاین